به لطف محتوای چربی اشباع نشده اش، فواید مهمی در محافظت از سیستم قلبی عروقی ایجاد می کند، سطح کلسترول خون را کاهش می دهد و خطر حمله قلبی را کاهش می دهد. علاوه بر این، به دلیل محتوای بالای لینولئیک (51٪) خود متمایز است، یک اسید ضروری که توسط بدن انسان تولید نمی شود.
ویتامین ها و مواد معدنی:
مواد معدنی و ویتامین ها ریز مغذی های ضروری هستند که عملکردهای تنظیمی متابولیسم بدن را انجام می دهند.
سویا کیلویی دارای طیف وسیعی از مواد معدنی مانند: کلسیم، آهن، مس، فسفر و روی است.
برای بهبود جذب آهن، آماده سازی باید با آبلیمو چاشنی شود و یا مصرف شود و آب پرتقال بنوشد.
ویتامینهای تشکیلدهنده سویا عمدتاً عبارتند از: تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، پیریدوکسین (B6)، نیاسین، اسید پانتوتنیک، بیوتین، اسید فولیک، بتاکاروتن (provit-A)، اینوزیتول، کولین و اسید اسکوربیک. ویتامین C).
سویا فواید متعددی برای سلامتی افراد دارد.
مطالعات علمی متعدد نشان می دهد که مصرف سویا فواید زیادی برای سلامتی دارد:
سلامت قلب و عروق را ارتقا می دهد. به دلیل نوع چربی موجود در آن به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید کمک می کند.
بروز سرطان سینه و پروستات را کاهش می دهد.
از پوکی استخوان جلوگیری می کند و باعث کاهش تراکم استخوان ستون فقرات در زنان یائسه می شود.
افزایش معدنی شدن استخوان در کودکان
از علائم یائسگی مانند گرگرفتگی جلوگیری می کند.
بروز رینیت آلرژیک را کاهش می دهد.
عملکرد شناختی را در افراد مسن بهبود می بخشد
در سلامت کلیه ها همکاری می کند.
برخی از مشتقات سویا قابل تهیه و مصرف
شیر و توفو.
سویا میلانی.
سویای بافتی که می توان از آن به عنوان جایگزینی برای گوشت چرخ کرده استفاده کرد.
سس سویا.
دانه های سویا.